Inclusieve Samenleving aanbod 2023/2024

Fontys Mens en Maatschappij

Samen werken aan een inclusieve samenleving

Een samenleving waarin iedereen meedoet, waarin iedereen zich thuis voelt en waarin alle stemmen gehoord worden. Dat is een inclusieve samenleving. Zeven Fontys instituten die samenwerken in Mens en Maatschappij ontwikkelden een programma om daar samen aan te werken. Voor een inclusieve leeromgeving binnen de eigen instituten en voor een inclusieve omgeving, waarin alle studenten een stage en later een werkplek vinden. Fontys for society, for inclusive society. Het programmateam Inclusieve Samenleving organiseert en ontwikkelt ook bijeenkomsten, workshops en trainingen om dat voor elkaar te krijgen. Dit is het aanbod voor studiejaar 2023/2024. En houd deze pagina in de gaten, want er komen steeds nieuwe initiatieven bij.

Workshop Brown Eyes, Blue Eyes 

Voor iedereen die wil ervaren hoe uitsluitingsmechanismen werken

Hoe komt het dat racisme altijd en overal weer de kop op steekt? Hoe snel grijpt de ene groep de macht over de ander groep? En zit racisme eigenlijk in ons allemaal? Wil jij zelf ervaren hoe uitsluitingsmechanismen werken en hoe je zelf reageert op discriminatie en racisme? Tijdens deze (mogelijk) confronterende workshop zal de vraag ‘wat zou ik doen?’ niet onbeantwoord blijven. Heb je interesse, neem contact op via inclusie@fontys.nl. Het programmateam programmeert de workshop in 2023/2024 meerdere keren. 

 


De docent als jobcoach

Voor docenten en studentcoaches

Deze training is bedoeld voor de ervaren docentcoach die zich graag bezig wil houden met loopbaanbegeleiding van (bijna) afgestudeerde studenten met een ondersteuningsbehoefte (denk aan: autisme, ADHD, angst, dyslexie, mantelzorgtaken, lichamelijke en/of psychische klachten) richting een passende afstudeer- of werkplek.10 fysieke bijeenkomsten, 4 intervisie bijeenkomsten en 5 supervisiebijeenkomsten. Meer informatie vind je hier.

 


Inclusive Deep Dive voor onderzoekers

Voor Fontys-onderzoekers

Wil jij een stevige kennisbasis over inclusie en diversiteit? Ben je op zoek naar een concrete aanpak hoe je inclusie (op verschillende niveaus) als basis in je eigen organisatie en als leider toepast én daarmee je eigen veranderopgave kunt activeren? Dan is de deze Inclusive Deep Dive iets voor jou! Vijf bijeenkomsten in een periode van twee maanden. Meer informatie vind je hier. 

 


Inclusive Deep Dive voor leidinggevenden

Voor Fontys-medewerkers met een leidinggevende rol

Wil jij een stevige kennisbasis over inclusie en diversiteit? Ben je op zoek naar een concrete aanpak hoe je inclusie (op verschillende niveaus) als basis in je eigen organisatie en als leider toepast én daarmee je eigen veranderopgave kunt activeren? Dan is de deze Inclusive Deep Dive iets voor jou! Vijf bijeenkomsten in een periode van twee maanden. Meer informatie vind je hier. 

 


Workshop Van stagediscriminatie naar stagegelijkheid

Voor medewerkers, docenten en specifiek voor stage- praktijkbegeleiders 

De workshop ‘Van stagediscriminatie naar stagegelijkheid’ is ontwikkeld samen met RADAR expertisecentrum, in opdracht van de Gemeente Eindhoven. Het doel is bewustwording en handvatten bieden rondom het tegengaan van stagediscriminatie. De workshop wordt gegeven op verschillende data in studiejaar 2023/2024. Meer informatie vind je hier

 


Diversity Day 2023

Voor Fontys-studenten, Fontys-medewerkers en Fontys-relaties

Vorig jaar zette het programmateam Inclusieve Samenleving op Diversity Day een stevig inhoudelijk programma neer voor studenten en medewerkers, met een indrukwekkend Living Labels Theater als afsluiter. Zet alvast in je agenda: dinsdag 3 oktober 2023 Diversity Day! Meer informatie vind je hier.

 


Denk, praat en werk mee in de Learning Community DE&I

Voor iedereen met een warm hart voor diversiteit, inclusie en aanverwante thema's

Om zo veel mogelijk diverse inbreng te organiseren, is het programmateam Inclusieve Samenleving gestart met een Learning Community, waarin iedereen vanuit de samenwerkende Fontys-instituten mee kan denken, praten en een eigen bijdrage kan leveren. In fysieke ontmoetingen en in een online omgeving. Hoe meer en hoe diverser, hoe beter. De eerste bijeenkomst was in maart 2023. Een enthousiaste groep collega's, ambassadeurs, die een warm hart hebben voor diversiteit, inclusie en aanverwante thema's kwam samen. Een groep ambassadeurs die niet alleen willen praten maar vooral iets willen doen!

Wil je in de community meedenken, meepraten en meewerken? Je bent van harte welkom! Laat het weten via deze link.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Publicatie: Programma Inclusieve Samenleving, 27 juni 2023