Masterclass Inclusiever Communiceren voor Fontys medewerkers en studenten

Fontys Mens en Maatschappij

Met voorafgaand de lancering van de Inclusieve Communicatiestijlgids

Het Programmateam Inclusieve Samenleving stelde, in samenwerking met Fontys Pedagogiek, Fontys Academy of the Arts en Fontys Journalistiek, de Inclusieve Communicatiestijlgids samen. De stijlgids loodst je aan de hand van verschillende thema’s door het landschap van inclusiever communiceren. Op 21 maart wordt de Inclusieve Communicatiestijlgids officieel gelanceerd en organiseren wij in co-creatie met studenten de Masterclass Inclusiever Communiceren. Deelname voor Fontys-medewerkers en studenten is gratis.

Download direct De Inclusieve Communicatiestijlgids en de checklist

Wat is de Masterclass Inclusiever Communiceren?

Wie je ook bent en wat je ook doet, we communiceren de hele dag. In woorden, met beelden, in symbolen en met gezichtsuitdrukkingen bijvoorbeeld. Of je nu een 1-op-1 gesprek voert of een artikel schrijft, het is belangrijk om andere doelgroepen in hun waarde te laten.

In de Masterclass Inclusiever Communiceren leer je meer over het theoretisch kader dat geschetst wordt in de stijlgids. Trainer en lid van het Programmateam Inclusieve Samenleving Jennifer Jubitane neemt je, samen met Fontys studenten, mee door verschillende taaldimensies waar inclusie mee samenhangt. Ook krijg je inzicht in hoe je inclusiever verbaal en visueel kunt communiceren.

Wat levert de Masterclass Inclusiever Communiceren je op?

Als Fontys streven we ernaar om een inclusieve kennisinstelling te zijn. Dit begint met begrijpen dat je handelt en oordeelt vanuit je eigen perspectief, dat gevormd wordt door je levenservaring, beeldvorming, de media, je cultuur enzovoort. Wie hoor je spreken, wat hoor je en waar komt dat vandaan?

Na de masterclass:

  • Heb je meer inzicht in je eigen referentiekader en de verschillende dimensies van inclusie.
  • Begrijp je het belang van inclusiever communiceren
  • Heb je duidelijke handvatten hoe je zelf in actie kunt komen.
  • Weet je hoe en wanneer je de stijlgids kunt gebruiken.
  • Krijg je een praktische checklist mee naar huis die je kunt gebruiken als geheugensteuntje voor inclusiever communiceren.

Praktische informatie

Waar? Fontys Campus Rachelsmolen, R11, lokaal 1.21.

Wanneer? Donderdag 21 maart van 13.30 tot 16.30 uur.

Voor wie? Alle Fontys medewerkers en studenten zijn welkom.

Het programma:

  • 13.15-13.30 inloop
  • 13.30 Start deel I van het programma
  • 15-15.15 korte pauze
  • 15.15-16.15 Deel II van het programma
  • 16.15-16.30 Ruimte voor vragen en reflectie

Aanmelden kan hier.

Meer inclusie?

Verdieping in inclusie vind je in de IDEAS Dive en in de workshop van stagediscriminatie naar stagegelijkheid. Meepraten en meedenken over inclusie binnen Fontys? Vanuit het programmateam is er een Learning Community opgericht waarin kennis en ervaring wordt gedeeld. Wees welkom! 

Wil je je aanmelden voor de learning community of heb je een vraag over een van de workshops? Je bereikt ons via: inclusie@fontys.nl

Download De Inclusieve Communicatiestijlgids en de checklist