"Wij zijn wereldkampioen zitten"

Fontys Mens en Maatschappij

Samen vitaliteit op de werkplek bevorderen

Nederlanders zijn wereldkampioen zitten: we zitten ruim 10 uur per dag. Dat is niet goed voor onze gezondheid. Om de vitaliteit in een kantooromgeving te verbeteren, heeft Fontys Hogeschool samen met kennispartners de Workplace Vitality Hub opgericht.

Het living lab Workplace Vitality Hub functioneert als een soort ‘kantoor van de toekomst’ om vitaliteit van werknemers te verbeteren. In deze video delen Dennis Arts, docentonderzoeker lectoraat Move to Be, en studenten van Fontys Hogeschool verschillende initiatieven waarmee zij de vitaliteit van werknemers kunnen verbeteren. Het living lab bevindt zich op de High Tech Campus Eindhoven (HTCE) en is opgericht met founding partners Fontys, imec, TNO, TU/e, HTCE en Twice. Hier combineren zij hun uitgebreide kennis en ervaring om tot concrete, innovatieve en doeltreffende oplossingen te komen voor een vitale werkomgeving.

DE STAP naar gezonder en Fontys for Society

Gezondheid en vitaliteit in je werk zijn ook onderdeel van DE STAP naar gezonder. Fontys pakt daarin onderzoek naar ​de werkbare elementen van succesvol ​vitaliteitsbeleid op. Een van de ​programma’s die daarbij bekeken ​wordt, is Fontys Vitaal. Bij Fontys werken we iedere dag aan impact. We verbinden onderwijs en onderzoek en ontwikkelen talenten. Studenten, docenten, onderzoekers en partners uit het werkveld. Iedereen werkt samen en leert van elkaar. Samen komen we tot concrete oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Lees hier meer over Fontys for Society


Publicatie: https://youtu.be/V7Pkiem_oME, 5 juni 2023
Video: Zandbeek.com