Werkplaats DE STAP naar gezonder op het werk

Fontys Mens en Maatschappij
Werkgevers spelen een cruciale rol in de vitaliteit van hun mensen. Daarom hebben Eric van Schagen (CEO Simac) en Edzo Doeve (CEO Dela) het initiatief genomen om te onderzoeken wat bedrijven - van klein tot groot - nodig hebben om vitaliteit in de eigen organisatie goed op de kaart te krijgen. Afgelopen jaar is daaruit het initiatief 'DE STAP naar gezonder op het werk' ontstaan, waar naast Simac en Dela o.a. Ergon, Catharina Ziekenhuis, Fontys en de Workplace Vitality Hub aan deelnemen.

DE STAP naar gezonder op het werk is klaar om meer werkgevers aan zich te verbinden. De komende maanden gaan we met 10 nieuwe bedrijven om tafel om behoeften, propositie en kansen aan te scherpen. We gaan hierover graag met u in gesprek tijdens de regiowerkplaats 'DE STAP naar gezonder op het werk' op donderdag 30 november van 15.30 tot 17.30 uur. De werkplaats vindt plaats bij Fontys Sporthogeschool (Theo Koomenlaan 3, Eindhoven). We nodigen u van harte uit om aan te sluiten.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Welkom door gastlocatie (Fontys Sporthogeschool)
  • Uitkomsten onderzoek: De belemmerende en bevorderende factoren van vitaliteitsprogramma’s. Hoe hiermee om te gaan in de praktijk.
  • Praktijkverhaal: hoe pak je het thema gezondheid en vitaliteit aan? - Monique Boetzket (Arte)
  • Update DE STAP naar gezonder op het werk: hoe aansluiten? door Marieke van Beurden (TU/e, Workplace Vitality Hub) en Colette de Vries
  • Open space: laat je inspireren en maak kennis met tools voor vitaliteit
  • Gezamenlijke afsluiting en borrel

Het is onze missie om zoveel mogelijk werkgevers - van groot tot klein - in de Brainport-regio aan te haken en samen verschil te maken voor inwoners. Bent u benieuwd welke stap u kunt zetten? Meld u dan aan voor deze werkplaats!

Let op: in deze werkplaats richten we ons vooral op vitaliteitsmanagers, HR-managers en directeuren met aandacht voor personeel. Stuur deze uitnodiging vooral door naar personen in uw netwerk voor wie dit interessant is.

 

Praktische informatie

Datum
Donderdag 30 november 2023
Tijd
15.30 tot 17.30 uur
Locatie
Fontys Sporthogeschool
Theo Koomenlaan 3
5644 HZ Eindhoven

 

 

 

 


Publicatie: DE STAP naar gezonder, 20 september 2023