Waarom DE STAP naar gezonder op het werk?!

Fontys Mens en Maatschappij
Afgelopen week kwamen de ‘founding fathers’ van DE STAP naar gezonder op het werk bij elkaar. Coöperatie DELA, Simac Techniek, Catharina Ziekenhuis, Ergon, Its My Life - Fitcoins®, PSV, Workplace Vitality Hub, High Tech Campus en Fontys spraken elkaar over hun 'gewaagde doel'. Wat willen ze als werkgevers concreet bereiken met vitaliteit in de Brainportregio? Benieuwd naar de uitkomst? Meld je dan aan voor de werkplaats 'DE STAP naar gezonder op het werk' op donderdag 30 november 2023 van 15.30 tot 17.30 uur.

Werkgevers spelen een cruciale rol in de vitaliteit van hun mensen. Daarom hebben Eric van Schagen (CEO Simac) en Edzo Doeve (CEO DELA) het initiatief genomen om te onderzoeken wat bedrijven - van klein tot groot - nodig hebben om vitaliteit in de eigen organisatie goed op de kaart te krijgen. Afgelopen jaar is daaruit het initiatief 'De stap naar gezonder op het werk' ontstaan, vanuit Simac, DELA, Ergon, Catharina Ziekenhuis, It’s my Life, PSV, Fontys en de Workplace Vitality Hub.

 

DE STAP naar gezonder op het werk is klaar om meer werkgevers aan zich te verbinden. De komende maanden gaan we met tien nieuwe bedrijven om tafel om behoeften, propositie en kansen aan te scherpen. Ze gaan hierover graag met u in gesprek tijdens de regiowerkplaats 'DE STAP naar gezonder op het werk' op donderdag 30 november van 15.30 tot 17.30 uur. De werkplaats vindt plaats bij Fontys Sporthogeschool (Theo Koomenlaan 3, Eindhoven). We nodigen u van harte uit om aan te sluiten. 

 

 

 

 

 

 

Het programma:

  • Introductie door dagvoorzitter Roos Fleuren (DELA)
  • Welkom door gastlocatie 
  • Uitkomsten onderzoek: De belemmerende en bevorderende factoren van vitaliteitsprogramma’s. Hoe hiermee om te gaan in de praktijk - Frank Bauman (Fontys Sporthogeschool)
  • Praktijkverhaal: hoe pak je het thema gezondheid en vitaliteit aan? - Monique Boetzket (Arte)
  • Praktijkverhaal: vitaliteit, van analyse naar ontwerp met betrokkenheid van medewerkers - Bas Habets (ONVZ)
  • Update DE STAP naar gezonder op het werk: hoe aansluiten? door Marieke van Beurden (TU/e, Workplace Vitality Hub) en Colette de Vries 
  • WorkWalk
  • Open space met o.a. een co-creatie sessie over vitaliteit op de werkplek en een 'minder zitten’ toolbox
  • Gezamenlijke afsluiting en borrel

Het is onze missie om zoveel mogelijk werkgevers - van groot tot klein - in de Brainport-regio aan te haken en samen verschil te maken voor inwoners. Bent u benieuwd welke stap u kunt zetten? Meld u dan aan voor deze werkplaats!

Let op: in deze werkplaats richten we ons vooral op vitaliteitsmanagers, HR-managers en directeuren met aandacht voor personeel. Stuur deze uitnodiging vooral door naar personen in uw netwerk voor wie dit interessant is. 


Publicatie: https://www.linkedin.com/posts/destapnaargezonder_waarom-de-stap-naar-gezonder-op-het-werk-activity-7120092367080038400-cn7V?utm_source=share&utm_medium=member_desktop 19 oktober 2023
Tekst en foto: DE STAP naar gezonder