Vacature senior docent-onderzoeker leren en innoveren

Fontys Mens en Maatschappij

Bij lectoraat Professionele Werkplaatsen (PW)

Jij hebt een liefde voor samen leren en ontwikkelen. Je wil niet alleen jouw kennis en (onderzoeks)ervaring op dit vlak uitbreiden, maar deze ook inzetten voor een groter doel. Je werkt dan ook met anderen samen op het snijvlak van diverse praktijken (onderwijs, onderzoek, beroepspraktijk) aan uitdagende maatschappelijke vraagstukken op het gebied van gezondheid en welzijn en het gebruik van technologie daarbinnen. Je begrijpt de uitdagingen in de sector en weet met jouw analytische skills situaties en informatie snel te doorgronden. Dankzij jouw enthousiaste en inspirerende wijze van samenwerken en positief kritische houding weet je kansen te benutten, (systemische) lastigheden te overwinnen en mensen en organisaties te verbinden.

Zo werk jij aan impact 

 • Je hebt interesse, ervaring en expertise in het genereren, delen en benutten van kennis over leren en innoveren binnen dynamische multi-actorsamenwerkingen in de gezondheids- en welzijnssector;
 • Je hebt plezier in het opzetten, organiseren en begeleiden van (participatieve) onderzoeksprogramma’s en –projecten rondom relevante lectoraatsthema’s, zoals leven lang ontwikkelen, learning communities, intersectorale samenwerkingen, (werkplek)leren en innovatie;
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het binnenhalen van subsidies en andere financiële middelen;
 • Je bent een rolmodel en krijgt energie van coachend werken en begeleiden van studenten, onderzoekers, professionals;
 • Je vindt het belangrijk om onderzoek, praktijk en onderwijs bij elkaar te brengen en samen met stakeholders onderzoeksresultaten te vertalen naar de dagelijkse praktijk;
 • Jij voelt je comfortabel in zowel de Nederlandse én de Engelse taal en het schrijven van maatschappelijke en wetenschappelijke teksten gaat je gemakkelijk af;
 • Je werkt over de grenzen van professies en organisaties heen, bent flexibel, zelfstandig en stressbestendig en beweegt je makkelijk in complexe situaties en samenwerkingen.

Maak kennis met ons team 
Je werkzaamheden zullen plaatsvinden binnen het Lectoraat Professionele Werkplaatsen (PW) en een bij het lectoraat betrokken instituut /opleiding.

Het Lectoraat Professionele Werkplaatsen van Fontys Hogeschool houdt zich bezig met praktijkgericht onderzoek naar het samen leren, werken, onderzoeken en innoveren over de traditionele grenzen van onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk heen. Het gaat om onderzoek naar hoe lerend en onderzoekend samenwerken in de beroepspraktijk en binnen de regio vorm kan krijgen en wat de opbrengsten hiervan zijn. De ambitie van het lectoraat Professionele Werkplaatsen is impact te hebben op maatschappelijke en regionale vraagstukken door kenniscreatie over en innovatie van samenwerking tussen burgers, onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk in de domeinen gezondheid, zorg, welzijn en leven lang ontwikkelen. We realiseren deze ambitie door samen met onze partners inzichten en interventies te ontwikkelen die op directe en indirecte wijze bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van Professionele Werkplaatsen (zie voor meer informatie de website van ons lectoraat).

Binnen het lectoraat werk je in een dynamisch team met meer en minder ervaren onderzoekers. In onderzoeksprojecten en andere werkzaamheden werk je nadrukkelijk samen met en voor burgers, professionals, studenten, managers en andere actoren betrokken bij Professionele Werkplaatsen.

Het lectoraat is gepositioneerd binnen het samenwerkingsverband Mens en Maatschappij en betreft een samenwerking tussen een aantal Fontys instituten en hun beroepspraktijk:

 • Fontys Mens en Gezondheid
 • Fontys Paramedisch 
 • Fontys Pedagogiek
 • Fontys Sport en Bewegen
 • Fontys Hogeschool Social Studies
 • Fontys HRM en Psychologie

Jouw formele thuisbasis zul je in een van deze instituten vinden, afhankelijk van jouw achtergrond en expertise. Binnen het instituut werk je samen met docenten en verzorg je uitdagend onderwijs voor de professionals van morgen, vertaal je binnen het lectoraat ontwikkelde kennis en producten naar het instituut en draag je bij aan het versterken van de kwaliteit van samenwerken in de betreffende Professionele Werkplaatsen. Je vervult een stevige brugpositie tussen betrokken instituten, het lectoraat en de beroepspraktijk.

Waarom werken bij Fontys? 

Werken bij Fontys is werken voor de maatschappij. For society. Vraag tien medewerkers, studenten of partners om de identiteit van Fontys te omschrijven, en negen van de tien keer noemen ze deze drie:

 • De brede expertise;
 • De persoonlijke benadering;
 • En de dynamische community die al die duizenden studenten en medewerkers met elkaar vormen.

Je komt terecht in een interprofessioneel team van betrokken collega’s. De werksfeer is dynamisch, persoonsgericht en grensoverstijgend. Onze gebouwen inspireren je. Neem de vrijheid en ruimte om bij te dragen aan onze organisatie én aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. Kies uit een uitgebreid aanbod aan diensten voor een gezonde en actieve levenswijze (‘Fontys Vitaal’).

Vanzelfsprekend mag je rekenen op uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en een passend salaris. Binnen dit pakket heeft Fontys de mogelijkheid flexibiliteit te bieden. We lichten dit graag toe in een persoonlijk gesprek.

Jouw kwaliteiten inzetten >for society? 

Reageer dan eenvoudig via de solliciteer-button! Of ken je iemand voor wie deze vacature op het lijf is geschreven? Tip hem of haar dan. Je maakt diegene én ons erg blij. Alvast bedankt.

Handig om te weten  

Voor je gaat solliciteren nog even overleggen? Geen probleem. Neem voor inhoudelijke vragen gerust contact op met Tjerk Riemers (docent), 06-28377913. En verder fijn om te weten:

 • Wacht niet te lang, deze vacature sluit op: 8 oktober 2023
 • Je richt jouw sollicitatie aan: Tjerk Riemers
 • De selectiegesprekken worden in overleg met de kandidaten gepland
 • Zijn we beiden positief? Startdatum is zo spoedig mogelijk
 • Met ingang van 1 januari 2023 is binnen Fontys een verplicht toetsmoment ingevoerd voor iedereen die binnen Fontys werkzaamheden gaat verrichten, in de vorm van een VOG.

Meer over Fontys  

De uitdagingen van onze maatschappij? Die worden met de dag complexer. De antwoorden beginnen bij Fontys. Met het talent en de kennis die jij ontwikkelt of ondersteunt. Dit maakt jou vandaag van betekenis voor morgen. Zorgen dat anderen boven zichzelf uitstijgen, dat kan alleen als je ook zelf blijft groeien. Als je over grenzen heen kijkt. Overstijg je specialisme en maak verbinding. Ontdek het verschil tussen samen werken en samenwerken. Zij aan zij creëren we een wereld om van te houden. Studenten, medewerkers en het werkveld; één gemeenschap waarin we samen leren in, van én met de praktijk. Met initiatieven die onze samenleving vitaler, inclusiever en duurzamer maken. Heel Fontys werkt aan impact.

De kleine lettertjes 

 • Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Team Recruitment (Personeel & Organisatie), 08850 75366 
 • Na de sluitingsdatum wordt de vacature automatisch van de website verwijderd.
 • Alleen sollicitaties die online worden ingediend via het vacatureformulier nemen wij in behandeling.

Solliceer via deze link

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Publicatie: https://jobs.fontys.nl/vacature/details/a8f63d0b-8b3d-401e-a92f-b5354c76f7a4?src=api, 22 september 2023