Studenten werken bij De Mortel samen aan elf projecten in de wijk

Fontys Mens en Maatschappij
Wist u dat Jongerencentrum De Mortel ook dient als 'stageplek' voor studenten van Fontys Hogeschool en Summa college? In wijkgebouw De Mortel zit namelijk alles onder één dak, het jongerencentrum van Dynamo, Archipel dagbesteding en diverse bewonersorganisaties, kortom de perfecte 'stageplaats'.

De studenten hebben in het jongerencentrum tijdens hun stage gewerkt aan elf projecten in de wijk, dit alles in samenwerking met bewonersorganisaties en zorgprofessionals.

Er zijn diverse nieuwe initiatieven opgezet. Zo is door studenten van Fontys uit één van hun onderzoeken gebleken dat er onder bewoners behoefte is aan huiswerkhulp voor basisschool leerlingen. Dynamo Jeugdwerk is op een vaste dag in de week huiswerkhulp gestart voor leerlingen uit de wijk. Ook is gekeken hoe de dagbesteding van Zorggroep Archipel meer naamsbekendheid krijgt in de wijk.

Dynamo Jeugdwerk en Archipel zijn ook meer gaan samenwerken. In december hadden we al de Creatieve Kerstmarkt, op vrijdag 17 maart 2023 is het de zestiende keer dat Nationale Pannenkoekendag Nederland gevierd wordt. En dit jaar doen Dynamo Jeugdwerk, Archipel, Basisschool De Achtbaan voor de eerste ker mee. Kom vanaf 13.00 uur lekker smullen in de grote zaal van wijkcentrum De Mortel. De jeugd gaat dan voor u pannenkoeken bakken en iedereen is van harte welkom. 

Op vrijdag 24 maart 2023 is er weer een Vette Jeugddisco in Jongerencentrum De Mortel. De disco duurt van 19.30 tot 21.30 uur. 

Publicatie: 't Brierke, wijkkrant voor achtse barrier, maart 2023