Nieuwe hbo-opleiding gezondheid in Tilburg

Fontys Mens en Maatschappij

Nieuwe hbo-opleiding gezondheid in Tilburg

In september 2023 start in Tilburg een nieuwe opleiding Gezondheid. Meerdere disciplines en regionale partijen werken in deze opleiding samen om een innovatieve gezondheidsprofessional op te leiden die zich richt op regionale gezondheidsvraagstukken, preventie en een efficiënte samenwerking.

Opleidingsmanager Stan Ockers: “Fontys zet zich in voor een gezondere maatschappij en sluit met de Bachelor Gezondheid in Tilburg aan bij regionale initiatieven zoals de nieuwe visie van de GGD en de veranderingen in de rol/verantwoordelijkheden van de Gemeenten in Nederland.”

In de nieuwe gezondheidsopleiding wordt op individueel en collectief niveau naar gezondheid gekeken. Er is aandacht voor voeding, leefstijl en beweging, maar ook voor fysieke en mentale gezondheid. Hierbij speelt de inzet van technologie en sociale innovatie een belangrijke rol. Daarnaast leert de gezondheidsprofessional communiceren met de vele partijen die zich richten op gezondheid, welzijn en welbevinden én leert hij/zij bruggen te bouwen tussen de ketens en muren in het brede domein van gezondheid.

Andere ogen

“Door met andere ogen naar gezondheid en de huidige organisatie van gezondheid(zorg) te kijken, met meer aandacht voor preventie en leefstijl, kunnen zorgkosten worden verminderd en kan de krapte op de arbeidsmarkt worden aangepakt. Afgestudeerden kunnen als gezondheidsprofessional aan de slag bij partners in het brede gezondheidsdomein, gemeentes, GGD, onderwijsinstellingen, bedrijven of kunnen gaan werken als leefstijlcoach”, legt Stan uit.

De opleiding Gezondheid wordt sinds september 2021 aangeboden in Venlo. Fontys is zowel met dit aanbod als met het onderliggende concept uniek in Nederland. Door het aanbieden van deze opleiding wil Fontys samen met haar regionale werkveldpartners, zoals de gemeente Tilburg en GGD, een structurele bijdrage leveren aan een gezondere maatschappij met gelijke kansen op een gezond leven voor iedereen.

Werkveldpartners gezocht in Tilburg

De opleiding Gezondheid zoekt op dit moment aansluiting bij (lopende) gezondheidsinitiatieven in de regio Tilburg. Per september kunnen studenten aan de slag met regionale gezondheidsvraagstukken. 

Publicatie: https://www.makeitintilburg.com/nl/ruimte-genoeg-voor-je-ambities/nieuws/nieuwe-hbo-opleiding-gezondheid-in-tilburg, 22 februari 2023