Lectoraat Professionele Werkplaatsen lanceert begrippenkader

Fontys Mens en Maatschappij
Fontys werkt steeds meer met Professionele Werkplaatsen (PW). Inmiddels zijn het er zo’n 101. Maar wat zijn PW nu precies? Wat zijn typische kenmerken? En waarin zijn PW anders dan hybride leeromgevingen, learning communities en Communities of Practice?

 

 

Om die vragen te beantwoorden, ontwikkelde Lectoraat Professionele Werkplaatsen een overzichtelijk begrippenkader met definities en kenmerken. Ook de cruciale rol van bruggenbouwers komt aan bod. Een afbeelding maakt in een oogopslag duidelijk wat het verschil is tussen monodisciplinair, multidisciplinair, interdisciplinair en transdisciplinair samenwerken. Transdisciplinair samenwerken is een belangrijk kernmerk van PW. Het begrippenkader kun je hier downloaden.  

Meer weten? 

Lectoraat Professionele Werkplaatsen ontwikkelde het begrippenkader samen met Regiegroep Professionele Werkplaatsen. Heb je een vraag over het begrippenkader of onderzoek, neem dan contact op via lectoraatPW@fontys.nl. Heb je een praktische vraag over PW of een casus? Neem dan contact met de Regiegroep, via dit formulier.  


Publicatie: 23 mei 2023
Auteur: Koos de Bie