Lancering publiekscampagne DE STAP naar gezonder

Fontys Mens en Maatschappij
Van maandag 22 mei t/m 3 juli 2023 gaat een eerste publiekscampagne starten om inwoners en verwijzers in de regio bekend te maken met DE STAP naar gezonder. Het doel van de campagne is om inwoners te informeren over DE STAP naar gezonder en te verwijzen naar het zelfhulpplatform. De campagne gaat lopen via social media (met name Instagram en Facebook) en promotiemateriaal dat fysiek wordt verspreid onder verenigingen, huisartsen, wijkcentra etc.

Het ‘Regioakkoord Gezondheidsbevordering en Preventie’ is ondertekend door meer dan 95 partijen in de Brainportregio, waaronder Fontys. Dit gebeurde op het moment dat Nederland nog in een gedeeltelijke lockdown was en de urgentie om méér te doen op het gebied van gezondheidsbevordering en preventie nog groter was dan daarvoor. Met de ondertekenaars van het akkoord zetten we DE STAP naar gezonder en dat doet iedereen op zijn of haar eigen wijze, met een specifieke bijdrage die past bij de doelstellingen van de eigen organisatie. We doen dit om samen de afgesproken missie (alle inwoners 3 extra gezonde jaren en 20% minder gezondheidsverschillen in 2030) te realiseren.


Verbinding

Veel partners zijn al actief bezig en voeren allerlei activiteiten uit voor inwoners van de Brainportregio. DE STAP naar gezonder vormt de verbinding tussen al deze goede activiteiten, zodat we elkaar kunnen versterken en meer impact kunnen maken. DE STAP naar gezonder kan daarmee een aanvulling zijn op bestaande activiteiten en kan vliegwiel en verbinder zijn.  


Lancering zelfhulpplatform DE STAP naar gezonder

Eind januari is het zelfhulpplatform DE STAP naar gezonder gelanceerd. Inwoners uit de Brainportregio vinden hier bruikbare tips en tools gericht op fysieke, mentale en sociale fitheid. Daarnaast vinden (potentiële) partners hier informatie over de beweging. Het platform is een onderdeel van de beweging, met dezelfde naam, waar inwoners en professionals beschikbaar aanbod kunnen vinden en gebruik kunnen maken van kennis en deskundigheid.


Partnertoolkit beschikbaar

Sinds deze week is er een digitale partnertoolkit beschikbaar op het platform die  coalitiepartners in kunnen zetten om DE STAP naar gezonder onder de aandacht te brengen, bij medewerkers en studenten bijvoorbeeld. De partnertoolkit bestaat onder andere uit een flyer, posters en online promotiemateriaal. Hoe meer inwoners we samen bereiken, hoe meer impact we kunnen maken. De middelen in de partnertoolkit zijn vrij te gebruiken. 


 

 

 

 

Publicatie: 16 mei 2023