Verse muntthee bij geslaagde verbindingsochtend Achtse Barrier

Fontys Mens en Maatschappij
Eind mei 2023 organiseerden studenten van Fontys en Summa samen met vrijwilligers van wijkcentrum De Mortel en professionals van Archipel Zorggroep, Dynamo Jeugdwerk, WIJeindhoven en Eerstelijns Zorg Achtse Barrier een geslaagde verbindingsochtend.

Het park bij de bloementuin in de Achtse Barrier is een centrale plaats in de wijk, waar veel mensen wandelen, hun hondje uitlaten of langsfietsen. Een ideale plek voor een verbindingsochtend dus, voor de organisaties vanuit het wijkcentrum om kennis te maken met inwoners. En andersom natuurlijk. En voor de inwoners om elkaar te ontmoeten.

Turkse koffie en thee met verse munt

Fontys student Rabia schonk er een kopje Turkse koffie of thee met verse munt, gember, kaneel of steranijs bij. Het werd een drukbezochte ochtend, met mooie gesprekken en blije gezichten. Voor herhaling vatbaar. Een mooi filmpje geeft een goed beeld van hoe het er tijdens de zonnige verbindingsochtend aan toe ging. 

DE STAP naar gezonder

Ontmoetingsmomenten worden rondom wijkcentrum De Mortel regelmatig georganiseerd, met steeds wisselende deelnemers. De Professionele Werkplaats in de Achtse Barrier is een onderdeel van DE STAP naar gezonder.  


Publicatie: 16 juni 2023
Foto en filmpje: Frans van Mil, tekst: Koos de Bie