Hoe maak je impact met Diversity Day?

Fontys Mens en Maatschappij

Donderdag 11 mei 2023 | 15.00 - 16.30 uur | online

In het teken van de European Diversity Month organiseert SER Diversiteit in Bedrijf op donderdag 11 mei van 15.00 uur tot 16.30 uur een online sessie Impact maken met Diversity Day: tips en tools voor een succesvolle Diversity Day om jou te inspireren. Cheryl McDowall en Sharmila Angoelal van het Fontys programma Inclusieve Samenleving vertellen hoe zij dit aanpakten en wat het Fontys als organisatie heeft gebracht.

Tijdens het online event nodigen we keynote speaker Prof. Dr. Jojanneke van der Toorn (Hoogleraar sociale en organisatiepsychologie, Universiteit Utrecht & Universiteit Leiden) uit om te vertellen hoe je het draagvlak voor D&I binnen jouw organisatie kunt vergroten en maken we een directe koppeling met hoe je Diversity Day daarvoor kan inzetten. We onderzoeken de vraag hoe je personeel binnen jouw organisatie met activiteiten voor Diversity Day mee krijgt.

Een mooi voorbeeld van een succesvolle activiteit is onze serie Living Labels waarin personen aan het woord komen over de stereotyperingen waar ze in het dagelijks leven mee te maken krijgen. Navin Bhagwat (communicatieadviseur, SER Diversiteit in Bedrijf) zal een inkijkje geven in het maakproces van de Living Labels en neemt ons mee in hoe hij de interviews met de geportretteerden heeft aangepakt. 

Hogeschool Fontys pakte dit op en gaf hun eigen draai aan het concept met een Living Labels Theater. Cheryl McDowall en Sharmila Angoelal (Programma Inclusieve Samenleving, Fontys Hogeschool) vertellen hoe zij dit hebben aangepakt en wat het de organisatie heeft gebracht. Mohan Verstegen (arts bij Ministerie van Defensie), die eerder al optrad in het Living Labels theater, verzorgt het intermezzo.  

De online sessie wordt gehost door Amar Bissumbhar, Lead Wellbeing, Equity, Diversity & Inclusion bij Randstadgroep Nederland en tevens een van onze Living Labels geportreteerden. 

Aanmelden kan via diversityday.nl

Publicatie: 9 mei 2023: https://diversity-day-sessie-2023.evenement.ser.nl/ 
Foto: Jules van Iperen