Hoe heeft het slavernijverleden invloed op jou?

Fontys Mens en Maatschappij

Vier Keti Koti/Kadena Kibrá bij Fontys

Jaarlijks staat 1 juli in het teken van Keti Koti/Kadena Kibrá, de dag waarop de slavernij werd afgeschaft. Ook Fontys besteedt aandacht aan deze dag. Keti Koti/Kadena Kibrá wordt in Nederland en in andere landen waaronder Suriname en de Nederlandse Antillen gevierd en betekent letterlijk ‘verbroken ketenen’. Het verwijst naar de boeien waarmee tot slaaf gemaakten werden vastgebonden. Sta jij er weleens bij stil wat het slavernijverleden voor jou betekent en hoe dit nog steeds invloed heeft op ons vandaag de dag? Ieder heeft zijn eigen achtergrond en referentiekader en heeft andere gevoelens bij Keti Koti/Kadena Kibrá. Het Team IDEAS HRMenTP nodigt je uit om het over jouw ervaringen te hebben. Kom je Keti Koti/Kadena Kibrá samen vieren op maandag 1 juli bij Fontys HRMenTP?

Je bent van 13.30 – 15 uur welkom bij Fontys HRMenTP op de Emmasingel 28 in Eindhoven, op de tweede verdieping in de middenmotiefruimte (de ruimte tussen DAE en Fontys in / boven de bibliotheek).

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Opening door Olivia Kramers (Directeur HRMenTP)
  • Kennismaking met het thema Keti Koti/Kadena Kibrá
  • Onderzoeksresultaten
  • Dialoog: Doorwerking in het heden

Onderzoek naar slavernijverleden Eindhoven

De gemeente Eindhoven steekt hand in eigen boezem en heeft Beyond Walls (een onafhankelijk research collective) uitgenodigd om vooronderzoek te doen naar het slavernijverleden van de stad. Er wordt een eerste verkenning gedaan in archieven, literatuur en verhalen. De uitkomsten van dit vooronderzoek worden op 27 juni 2024 gepresenteerd aan de stad. Tijdens de viering op 1 juli deelt Beyond Walls de resultaten met jullie.

Ben je erbij op 1 juli? Je kan je hier aanmelden.

Heb je een vraag over de Keti Koti/Kadena Kibrá viering op 1 juli 2024? Stel je vraag via: TeamIDEASHRMenTP@fontys.nl  

Tot dan!