Gezocht: communicatieadviseur met veranderkracht

Fontys Mens en Maatschappij

Maak jij het verschil bij Mens en Maatschappij?

Bij Fontys for Society draait het allemaal om samen het verschil maken voor een duurzame, inclusieve en gezonde samenleving. Daarvoor werken de Fontys-instituten HRM TP, ICT, Mens en Gezondheid, Paramedisch, Pedagogiek, Sociale Studies en Sport nauw samen binnen Mens en Maatschappij. Samen met partners zoeken we continu interprofessionele, transdisciplinaire oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Dat doen we door grenzeloos en inclusief te innoveren en te doen. Door in beweging te blijven. Momenteel ligt de focus op een programma en een lectoraat Professionele Werkplaatsen, op de programma’s Inclusieve Samenleving en DE STAP naar gezonder en op de start van een programma rondom ICT for Society in 2023/2024. Wij zijn nu hard op zoek naar een ervaren communicatieadviseur die samen met ons het maatschappelijke verschil maakt. Zoeken we jou?

Zo maak jij impact

Als persoon:

 • De samenwerking Mens en Maatschappij, het lectoraat en de programmateams zichtbaar maken. Dat doe je op basis van de strategische (communicatie)lijnen. Met de Fontys For Society strategie als leidraad draag je de kernboodschap(pen) consistent uit;
 • Nieuws en verhalen proactief ophalen en innovaties in beeld brengen. Ideeën voor nieuwe content draag je gevraagd en ongevraagd aan;
 • Steeds weer op zoek naar creatieve vormen en nieuwe kanalen voor onze content. Dat doe je met programmateams, externe partners en met collega’s van de instituten en dienst MC.
 • Collega’s binnen Mens en Maatschappij helpen hun communicatie te versterken;
 • Actief meebouwen aan het groeiend netwerk van Mens en Maatschappij, binnen en buiten Fontys.

Qua opleiding en achtergrond:

 • Een ervaren communicatieadviseur met veranderkracht en een communicatieopleiding op minimaal hbo-niveau;
 • Een enthousiaste aanpakker die graag met strategen, lectoren en programmateams pioniert richting concrete resultaten;
 • Een kei in het balanceren en snel schakelen tussen meebewegen en koers houden;
 • Overtuigd van de kracht van samenwerken en je hebt ‘iets’ met maatschappelijke vraagstukken en innovatieve oplossingen;
 • Iemand die de lijnen uitzet. Maar net zo makkelijk zelf content maakt of collega’s coacht.

Waarom werken bij Fontys?

Werken bij Fontys is werken voor de maatschappij. For society. Vraag tien medewerkers, studenten of partners om de identiteit van Fontys te omschrijven, en negen van de tien keer noemen ze deze drie:

 • De brede expertise;
 • De persoonlijke benadering;
 • En de dynamische community die al die duizenden studenten en medewerkers met elkaar vormen.

Je komt terecht in een team van betrokken collega’s. De werksfeer is dynamisch, gezellig en informeel. Onze gebouwen inspireren je. Neem de vrijheid en ruimte om bij te dragen aan onze organisatie én aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. Kies uit een uitgebreid aanbod aan diensten voor een gezonde en actieve levenswijze (‘Fontys Vitaal’).

Het gaat om een tijdelijk dienstverband in eerste instantie voor een jaar. Vanzelfsprekend mag je rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden en een passend salaris, in schaal 10. Daarnaast hebben we een flexibele werktijden- en verlofregeling.

Jouw kwaliteiten inzetten >for society?  

Reageer dan eenvoudig via de solliciteer-button! Of ken je iemand voor wie deze vacature op het lijf is geschreven? Tip hem of haar dan. Je maakt diegene én ons erg blij. Alvast bedankt.

Handig om te weten  

Voor je gaat solliciteren nog even overleggen? Geen probleem. Neem voor inhoudelijke vragen gerust contact op met Koos de Bie, communicatieadviseur via k.debie@fontys.nl  bereikbaar op dinsdag en donderdag (sollicitaties uitsluitend online indienen via de sollicitatiebutton op deze pagina). Met vragen over Mens en Maatschappij kun je terecht bij Marleen Drabbels 06-20193991 (ma t/m do)

En verder fijn om te weten:

 • Wacht niet te lang, deze vacature sluit op: 3 september 2023
 • Je richt jouw sollicitatie aan: Marleen Drabbels
 • Zijn we beiden positief? Startdatum is in overleg
 • Nieuws en verhalen over Mens en Maatschappij lees je in ons portfolio.
 • Met ingang van 1 januari 2023 is binnen Fontys een verplicht toetsmoment ingevoerd voor iedereen die binnen Fontys werkzaamheden gaat verrichten, in de vorm van een VOG.

Meer over Fontys    

De uitdagingen van onze maatschappij? Die worden met de dag complexer. De antwoorden beginnen bij Fontys. Met het talent en de kennis die jij ontwikkelt of ondersteunt. Dit maakt jou vandaag van betekenis voor morgen. Zorgen dat anderen boven zichzelf uitstijgen, dat kan alleen als je ook zelf blijft groeien. Als je over grenzen heen kijkt. Overstijg je specialisme en maak verbinding. Ontdek het verschil tussen samen werken en samenwerken. Zij aan zij creëren we een wereld om van te houden. Studenten, medewerkers en het werkveld; één gemeenschap waarin we samen leren in, van én met de praktijk. Met initiatieven die onze samenleving vitaler, inclusiever en duurzamer maken. Heel Fontys werkt aan impact.

De kleine lettertjes 

 • Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Team Recruitment (Personeel & Organisatie), 08850 75366.
 • Na de sluitingsdatum wordt de vacature automatisch van de website verwijderd.
 • Alleen sollicitaties die online worden ingediend via het vacatureformulier nemen wij in behandeling.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Publicatie: jobs.fontys.nl, 22 augustus 2023